Володимир Зеленський і Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента України

Можливість наступу рашистів з Півночі: Зеленський пояснив, чому слова Буданова неправильно зрозуміли

Висловлювання керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про наміри російських окупантів атакувати Україну з Півночі неправильно зрозуміли.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції в Києві 15 липня.

Раніше головний український розвідник Буданов заявив в інтервʼю NV, що Росія здійснюватиме військову атаку з Півночі України, хоча "катастрофи не буде".

"Це така для мене трохи анекдотична ситуація. Бо коли всі два роки кричали, що зараз із півночі відбудеться атака, ми всім казали, що цього не буде. Нічого не було. У той момент, коли ми сказали, що зараз відбудеться атака з півночі, всі одразу — а може, не буде? Буде! Вона вже триває", — сказав очільник української розвідки.

Зеленський, своєю чергою, розповів, що зателефонував генералу Буданову після цієї заяви.

"Він сказав, що трішки не так його зрозуміли. Ми розуміємо, що наступи можуть бути — ми у війні з росіянами. Наступи просто можуть бути", — пояснив президент.

За словами Зеленського, найскладніша ситуація — на Сході. А на Харківщині проведена "серйозна робота", щоб унеможливити потужний наступ із Півночі.

"Через те, що там зупинили російську армію, це затягнуло туди війська з різних куточків, які стояли вздовж нашого кордону, що унеможливило наявність їхнього сильного угруповання з іншого боку. Це інформація, яку я отримую від різних розвідок і ділюся з вами", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, український президент також заявив, що Україна має намір провести другий Глобальний саміт миру та планує запросити на нього Російську Федерацію. Проте перед цією зустріччю ще заплановані низка кроків, які наша держава обов'язково виконає до листопада цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2024 18:14