Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Я поставив завдання": Зеленський зробив заяву про підготовку мирного плану й другого Саміту миру

Україна має намір провести другий Глобальний саміт миру та планує запросити на нього Російську Федерацію. Проте перед цією зустріччю ще заплановані низка кроків, які наша держава обов'язково виконає до листопада поточного року.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський на прес-конференції 15 липня.

За словами гаранта, в кінці липня-на початку серпня відбудеться перша зустріч на рівні радників з безпеки. Там обговорюватимуть питання енергетичної безпеки. Зеленський додав, що зустріч, імовірно, відбудеться в Катарі.

"В серпні буде зустріч в Туреччині щодо вільного мореплавства. Це буде питання продовольчої безпеки. У вересні відбудеться зустріч в Канаді щодо гуманітарного напрямку, обміну полонених і повернення викрадених РФ дітей. Там буде розроблено план", — розповів президент.

Український лідер додав, що за підсумками усіх зустрічей мають бути розроблені відповідні плани.

"Після цих трьох пунктів, якщо вони спрацюють, буде готовий повністю план реалізації всіх пунктів, і я ставив завдання, щоб у листопаді у нас був повністю готовий план для другого саміту. З нашого боку, з боку партнерів, я вважаю, все буде зроблено. Ми будемо готові максимально наблизити другий саміт", — заявив гарант.

Також президент висловився, щодо участі Росії у другому Саміті миру. За його словами, представники РФ мають бути присутніми на майбутній зустрічі.

"Я вважаю, що представники Росії мають бути присутніми на другому саміті", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. За підсумками заходу учасники ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України.

Додамо, раніше Володимир Зеленський наголошував, що заявив, що наступний Глобальний саміт миру має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 15:41