Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Не дали окупувати Харків": Зеленський оцінив роботу Сирського під час рашистського наступу

Поки що не варто оцінювати роботу командувача Збройних сил України Олександра Сирського в контексті прориву росіян на Харківщині, бо це післявоєнні розмови. До того ж під командуванням Сирського звільняли Харківщину та зупиняли росіян.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі журналістами 15 липня. Таким чином він відповів на запитання, як оцінює роботу Сирського, враховуючи травневий прорив росіян на Харківщині.

"У Сирського серйозний виклик. Ми чекали зброї та голосування пакета військової допомоги майже вісім місяців. Я не хочу порівнювати. Я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував завдання на своєму місці", — зазначив Зеленський.

Він додав, що складно сказати, що би було, якби не змінилося керівництво армії — з Валерія Залужного на Олександра Сирського.

"І, відверто, я не хочу про це говорити. Це питання та розмови післявоєнні. Ми повинні поважати та бути вдячними всім, хто воює за Україну та захищає державу", — пояснив український президент.

Він висловив переконання, що якби будь-хто перебував на місці Сирського, то все одно відбувся би відповідний прорив на Харківщині, бо цього хотіли росіяни, і вони мали завдання зайти й окупувати Харків.

"Плюс великий у цій ситуації щодо Сирського у тому, що він знає Харків. Він відвойовував його, відвойовував той регіон, й успішна операція на Харківщині відбулася саме під його командуванням. Зупинили росіян  — молодці. Не дали окупувати Харків, без пакета, — молодці. А потім з деталями будемо розбиратися, коли у нас буде пауза", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський також заявив, що Україна має намір провести другий Глобальний саміт миру та планує запросити на нього Російську Федерацію. Проте перед цією зустріччю ще заплановані низка кроків, які наша держава обов'язково виконає до листопада поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2024 16:18