Фото: прес-служба Офісу президента

Зеленський зробив заяву щодо термінів вступу України в НАТО

Україна обов’язково отримає запрошення від Північноатлантичного альянсу, але станеться це після завершення повномасштабної війни.

Таку заяву зробив український президент Володимир Зеленський на прес-конференції 15 липня.

"Запрошення в НАТО і членство Україна отримає швидко, як тільки закінчиться війна. Країни-партнери не можуть дати запрошення нашій державі в повному обсязі, якщо вона у війні",  сказав гарант.

Зеленський також розповів про результати саміту НАТО, який пройшов минулого тижня у Вашингтоні. Лідер нашої держави підкреслив, що "Україна отримала максимум, який могла отримати".

Варто зазначити, що очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що Україна не може чекати ще 75 років для вступу до Північноатлантичного альянсу. Це має відбутися в осяжному майбутньому. Він наголосив, що обіцянка щодо членства України в НАТО має бути виконана, але не можна затягувати цей процес.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що найкращою гарантією безпеки для України стане п’ята стаття НАТО. Водночас він висловив сподівання, що Київ зможе вступити до НАТО протягом наступного десятиліття.

Своєю чергою президент Естонії Алас Каріс наголосив, що членство України у Північноатлантичному альянсі не може бути предметом переговорів під час саміту у Вашингтоні, адже рух країни до цього членства є незворотним.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 15:05