Фото: В'ячеслав Зінченко. Джерело – "РБК-Україна"

"Можливо, співучасник, але не вбивав": мати підозрюваного у вбивстві Фаріон відреагувала на його затримання

Мати 18-річного В’ячеслава Олена Зінченко, якого підозрюють у вбивстві громадської діячки та мовознавиці Ірини Фаріон, вважає, що її син не міг вбити людину. До Львова він нібито приїхав на відпочинок та зустрітися з друзями. 

Таку заяву мати підозрюваного хлопця розповіла журналістам "Слідства.Інфо".

Мати В’ячеслава Зінченка ознайомилась з оприлюдненими фотографіями та відео правоохоронців, на яких зафіксований підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон. Проте жінка переконана, що виконавець такого злочину ніколи не буде так сильно привертати до себе увагу. 

"Гуляти містом Слава любить, привертати увагу може, він це завжди робив, але вбивати — ні. Знаючи свого сина, я впевнена, що він це не робив. Хлопець на відео поліціянтів сидить, слідкує чи ходить вулицями — це зафіксували камери. Але ніде немає моменту пострілу. Можливо, син був як співучасник або для привернення уваги, але не вірю, що вбивав", — заявила Олена Зінченко, відповівши на питання про сина, якого підозрюють у резонансному вбивстві мовознавиці.

Мати В'ячеслава розповіла, що останнім часом нічого підозрілого у поведінці В’ячеслава не зауважила, а мотивів для вбивства у хлопця не було. Жінка переконана, що хлопець в окулярах зі світлин поліціянтів має більш загорілу шкіру та худорляву статуру, на відміну від її сина.

Олена наголосила, що завжди пишалася своїм сином та ставила його у приклад. Каже, що В'ячеслав не має шкідливих звичок і завжди приділяв час футболу та книгам. У нього, за словами матері, добрий і врівноважений характер. 

"Він був дуже-дуже файний хлопчик. Саме файний, з усіх боків. Я не вірю, що він міг застрелити людину, можливо, його хтось використав для відвертання уваги у момент злочину. Він завжди привертав увагу, був капітаном футбольної команди довгий час. Фінансами сина забезпечував батько, додатково Слава заробляв в Інтернеті на криптовалюті", — запевняє Олена Зінченко. 

В'ячеслав Зінченко тривалий час був у Львові минулої весни, де проходив навчання в академії Dronarium на оператора БпЛА. Олена запевняє, що тому син добре знає місто і те, як багато там камер спостереження. Вона додала: "Минулого року, у нього там зʼявилося чимало нових друзів, приїхав веселий і натхненний. І коли він ось це знову їздив у Львів, хоча казав спочатку, що буде у Тернополі, розуміла, що їде до друзів. Я не володію інформацією про цих людей".

Мати підозрюваного додала, що В'ячеслав хотів йти на війну, щоб захищати державу разом з батьком. Він також планував після повернення зі Львова піти на курси водіїв.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 26 липня, хлопцю, який підозрюється у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, обрали запобіжний захід. Він два місяці перебуватиме під вартою без права внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.07.2024 12:46