Скріншот з відео

Підозрюваному у вбивстві Фаріон обрали запобіжний захід

У п'ятницю, 26 липня, хлопцеві, який підозрюється у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, обрали запобіжний захід. Він два місяці перебуватиме під вартою без права внесення застави.

Про це повідомили кореспонденти "Суспільного" із зали суду.

"Галицький суд Львова обрав запобіжний захід підозрюваному в убивстві Ірини Фаріон — тримання під вартою на два місяці без права внесення застави", — йдеться у повідомленні.

В'ячеслав Зінченко перебуватиме під вартою у Львові до 22 вересня. Адвокат підозрюваного просив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, пояснюючи це недостатньою кількістю доказів, які свідчать про причетність до вбивства. Проте суд задовольнив клопотання прокурора.

Варто зазначити, що підозрюваний під час засідання поводився досить розслаблено. На питання, чи скоював підозрюваний вбивство, він коротко відповів: "Буде видно, подивимось".

Згодом хлопця запитали, чи він винен у вбивстві Ірини Фаріон. Підозрюваний знову відповів лаконічно: "Подивимось".

На запитання, як він міг би пояснити свої дії у момент вбивства Ірини Фаріон та які мотиви у нього були, 18-річний хлопець попросив поставити йому "наступне питання".

Своєю чергою донька Ірини Фаріон заявила, що вимагатиме для хлопця довічного ув'язнення. 

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Нагадаємо, 25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.07.2024 18:40