Ірина Фаріон. Скріншот з відео

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

У четвер, 25 липня, президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зеленський зазначив, що міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів йому про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон.

"Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб. Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди", — написав Зеленський.

Зеленський

Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського

Президент також повідомив, що затримано 18-річного хлопця і наразі тривають необхідні слідчі дії та експертизи. 

"Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі", — додав Володимир Зеленський.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нещодавно Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що у слідства з'являється більше інформації про вбивство Ірини Фаріон. Водночас, за його словами, ця справа є важким процесом.

Як зазначили джерела у правоохоронних органах "Суспільному", підготовка до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон тривала щонайменше місяць.

Нагадаємо, 21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Нещодавно з'явилась інформація, що правоохоронні органи перевіряють інформацію, яка була розповсюджена російськими ЗМІ, щодо вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Раніше відповідальність за вбивство жінки взяв на себе представник російського неонацистського руху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2024 15:15