Мюллер звинуватив помічників Трампa

31 ЖОВТНЯ 2017 12:56

Напередодні пред'явлені звинувачення трьом сподвижникам президента США Дональда Трампа - спецпрокурор Роберт Мюллер, що очолює розслідування передбачуваного втручання Росії в американські вибори, оприлюднив перші результати своєї роботи.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News  

Екс-радник штабу Трампa Джордж Пападопулос вже визнав свою провину в наданні неправдивих свідчень ФБР про своє спілкування з іноземцями, у тому числі і з росіянами, під час передвиборної кампанії.   

За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, роль Пападопулоса в передвиборчому штабі «була незначною» і «діяв він за власною ініціативою»: «Він був волонтером, добровільним членом консультативної ради, яка і провела-то всього одне засідання», - заявила Сандерс на брифінгу в понеділок.   

Раніше екс-главі штабу Трампа Полу Манафорту і його діловому партнерові Річарду Гейтсу пред'явили звинувачення по 12 статтям. Вони пов'язані з відмиванням грошей, а також незаконним лобіюванням інтересів уряду України, Партії регіонів і екс-президента країни Віктора Януковича.   

«Немає ніяких доказів того, що пан Манафорт або штаб Трампа вступили в змову з російським урядом.  

Пан Манафорт просував проєвропейську кампанію для українців. Ця діяльність закінчилися в 2014 році, за два роки до того, як пан Манафорт приєднався до штабу Трампа», - заявив Кевін Даунінг, адвокат Пола Манафорта.   

Сам він в понеділок добровільно явився у ФБР і після досудового оформлення документів був доставлений до Федерального окружного суду Вашингтону.   

Пізніше стало відомо, що Манафорт і Гейтс поміщені під домашній арешт.   

Президент США Дональд Трамп заявив, що звинувачення на адресу Пола Манафорта зачіпають події, які сталися «роками раніше» його входження в передвиборній штаб майбутнього глави Білого дому.

 

Світ, 31.10.2017 12:56