МЗС вимагає від РФ звільнити незаконно утримуваних громадян України

15 СЕРПНЯ 2017 10:46

Незважаючи на численні заклики України й міжнародного співтовариства з вимогою негайно звільнити всіх незаконно утримуваних і засуджених українців, російське керівництво продовжує ганебну практику використання громадян України як заручників своєї агресивної політики проти нашої держави, висуваючи їм сфабриковані обвинувачення.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

«Висловлюємо глибоку стурбованість у зв’язку з погіршенням стану здоров’я незаконно засудженого на території Росії громадянина України Руслана ЗЕЙТУЛЛАЄВА, який 27 липня 2017 року на знак протесту проти російського правового свавілля розпочав чергове голодування у зв’язку з його безпідставним засудженням до 15 років позбавлення волі», – йдеться у повідомлені МЗС.

Також зазначається, що МЗС вимагає від російської сторони невідкладно дозволити обстеження Руслана ЗЕЙТУЛЛАЄВА українськими лікарями.

«Україна вимагає від Російської Федерації негайно і без будь-яких додаткових умов звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України, припинити практику політичного переслідування та репресій стосовно наших співвітчизників», – резюмували у МЗС.

Події, 15.08.2017 10:46