Марта Костюк. Джерело: Australian Open

На Australian Open визначилися всі чвертьфіналістки: серед них двоє українок

Завершилися усі матчі четвертого кола жіночого турніру Відкритого чемпіонату Австралії. За їхніми підсумками визначилися учасниці чвертьфіналу, де також виступлять дві українські тенісистки.

Як відомо, до четвертого кола Australian Open пробилися три українські тенісистки — Марта Костюк, Даяна Ястремська й Еліна Світоліна. В 1/8-ій фіналу свої матчі переможно провели Костюк та Ястремська, які здолали у двох сетах Марію Тімофєєву та Вікторію Азарєнко відповідно. Тенісистки встановили національний рекорд за представництвом у чвертьфіналі елітного світового турніру.

Натомість не пройшла до наступного раунду турніру Світоліна, яка на відмові після третього гейму в першому сеті програла Лінді Носковій. Чешка, до речі, стане наступною суперницею Ястремської на Australian Open-2024.

Чвертьфінальні пари Australian Open мають таки вигляд.

Джерело: Australian Open

Джерело: Australian Open

  • Вівторок, 23 січня. Анна Калінская — Цінь Вень Чжен (Китай)
  • Вівторок, 23 січня. Марта Костюк (Україна) — Коко Гофф (США, 4)

Костюк і Гофф до цього зустрічалися одного разу: 2022 року Марта поступилася у трьох сетах на турнірі в Аделаїді

  • Вівторок, 23 січня. Барбора Крейчикова (Чехія, 9) — Аріна Сабалєнко (2)
  • Середа, 24 січня. Лінда Носкова (Чехія) — Даяна Ястремська (Україна)

Ястремська та Носкова вперше у кар'єрі зустрінуться в очному протистоянні

Звання чемпіонки Australian Open цього сезону захищає Аріна Сабалєнкj, яка у 2023 році перемогла у матчі за титул Єлену Рибакіну. Марта Костюк і Даяна Ястремська вперше зіграють у чвертьфіналі одного з найпрестижніших світових турнірів — це особистий рекорд тенісисток.

Нагадаємо, раніше Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів, які входять до еліти світового тенісу. Сталося це на першому мейджорі нового сезону — Australian Open-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.01.2024 15:23