Даяна Ястремська. Джерело: Australian Open

Уперше в історії дві українські тенісистки вийшли у чвертьфінал елітного світового турніру

Українська тенісистка Даяна Ястремська вибила з турніру білоруску Вікторію Азарєнко, яка виступає під нейтральним статусом. Таким чином Україна отримала другу представницю у чвертьфіналі Australian Open-2024. Раніше туди пробилася ще Марта Костюк.

Ястремській, яка розпочала виступи ще в раунді кваліфікації, вдалося вибити з турніру вже сьому тенісистку на Відкритому чемпіонаті Австралії. Нею стала 18 сіяна Азарєнко, з якою Даяна зустрічалася вчетверте і тепер зрівняла рахунок за очними матчами. Цього разу вона перемогла суперницю з рахунком 2:1

Для Даяни це перший в історії вихід до 1/4 фіналу на рівні всіх турнірів тенісної еліти світу. Попередній найкращий результат — 1/8 фіналу на Вімблдоні-2019, цей же рекорд українка повторила раніше на Australian Open-2024, дійшовши до цієї стадії.

Україна вперше в історії буде представлена двома тенісистками на стадії чвертьфіналу турніру. Крім Ястремської, туди пройшла й Марта Костюк. На жаль, Еліна Світоліна знялася з гри під час матчу проти чешки Лінди Носкової через травму спини.

Ястремська стала третьою українською тенісисткою за всю історію, яка пройшла до чвертьфіналу на Australian Open. Раніше це вдавалося лише Еліні Світоліній (2018, 2019) і Марті Костюк (2024).

Наступною суперницею Даяни Ястремської стане саме чешка Носкова, яка провела лише три гейми проти Еліни Світоліної перед її зняттям з Australian Open. Матч Носкова — Ястремська відбудеться у вівторок, 23 січня.

Нагадаємо, раніше Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів, які входять до еліти світового тенісу. Сталося це на першому мейджорі нового сезону — Australian Open-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.01.2024 08:17