На Чернігівщині викрили ще одну схему для ухилянтів: скільки зловмисники заробляли на "бізнесі"

Правоохоронці викрили на Чернігівщині злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон. Четверо зловмисників від лютого до липня 2023 року переправили за кордон близько 20 чоловіків призовного віку. 

Про це розповіли у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

"Зловмисники за грошову винагороду в розмірі від 3000 до 4000 доларів США вносили до телекомунікаційної системи "Шлях" як другого водія від ТОВ. Ухилянтам надавали транспортний засіб для перетину державного кордону України", — йдеться у повідомленні.

Поліцейські вже провели 15 обшуків в оселях та приміщеннях зловмисників на території Чернігова, Ніжина та Києва. Під час них вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, сім-картки, жорсткі диски та флеш-накопичувачі.

Двом правопорушникам повідомили про підозру, їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, напередодні правоохоронці повідомили про викриття схем незаконного виїзду за кордон у Чернівецький та Івано-Франківській областях. Тут зловмисники пропонувала чоловікам призовного віку фальшиві медичні довідки або ж і зовсім перетинати кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів прикордонників. 

Раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації. Він за гроші допомагав чоловікам виїхати з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 12:42