Фото: Facebook Західне регіональне управління ДПСУ

Прикордонники спіймали ухилянта-невдаху, який вп'яте намагався втекти з України

На Волині прикордонники затримали 23-річного ухилянтаМешканець Волинської області вп'яте намагався незаконно перетнути український кордон.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Під час патрулювання українсько-польського кордону працівники ДПСУ помітили на контрольно-слідовій смузі доріжку слідів однієї особи. Невдовзі, неподалік Західного Бугу, військовослужбовці виявили чоловіка, який мав намір незаконно дістатися Польщі. Аби подолати річку, 23-річний волинянин прихопив із собою рятувальний жилет.

Хлопця уже не вперше затримували при спробі незаконно потрапити за кордон. Двічі його "ловили" прикордонники на межі з Молдовою. В березні він спробував незаконно дістатися Угорщини, а у квітні був затриманий на українсько-польській ділянці.

Порушника доставили до прикордонного підрозділу для складання адміністративних документів за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Міру покарання визначатиме суд.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили двох правоохоронців, які підробляли документи для переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

У Чернівецькій області викрили пастора церкви Євангельських християн-баптистів, який допомагав громадянину призовного віку незаконно перетнути державний кордон. За свої "послуги" він просив 3500 євро.

Нещодавно прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили чоловіка, який переодягнувся в жінку, щоб втекти за кордон. А працівники Державного бюро розслідувань викрили черговий канал незаконного переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку. Ухилянти вбрід переходили річку на кордоні з Молдовою.

Водночас Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2023 21:24