Фото: Чернівецька обласна прокуратура

На Буковині пастор за 3 тисячі доларів допомагав ухилянту втекти за кордон

У Чернівецькій області викрили пастора церкви Євангельських християн-баптистів, який допомагав громадянину призовного віку незаконно перетнути державний кордон. За свої "послуги" він просив 3500 євро.

Про це повідомили у прокуратурі Чернівецької області. Старшому пастору вже повідомили про підозру в організації незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідчі з'ясували, що 47-річний пастор за 3500 євро організував для 36-річного чернівчанина втечу до Молдови. Це сталося ще 28 квітня — тоді він сповістив чоловіка через месенджер, що йому необхідно прибути до Дністровського району області, звідки він відправиться у Молдову.

"Цього ж дня військовозобов’язаний приїхав у визначене місце, де отримав необхідний інструктаж, надалі пішов до приватного домоволодіння організатора незаконного перетину для здійснення розрахунку та очікування  водія, який повинен був доставити його до лінії розмежування держкордону. Увечері транспортний засіб з громадянином призовного віку, який прямував до прикордонного населеного пункту, зупинили правоохоронці", — повідомили у Чернівецькій прокуратурі.

Під час затримання у пастора виявили кошти, які надав йому буковинець як оплату "послуг".

Вилучені кошти

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

Нагадаємо, нещодавно прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили чоловіка, який переодягнувся в жінку, щоб втекти за кордон. А працівники Державного бюро розслідувань викрили черговий канал незаконного переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку. Ухилянти вбрід переходили річку на кордоні з Молдовою.

Водночас Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 14:04