Фото: заповідник "Кам'яні Могили". Джерело: "Вікіпедія"

На Донеччині окупанти знищили природний заповідник, — Маріупольська міськрада

Російські окупанти розташували свої табори на території заповідника "Кам'яні Могили" Донецької області. Внаслідок чого природоохоронний об'єкт було зруйновано.

Як повідомляє на своєму Telegram-каналі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, окупанти облаштували свої табори біля села Назарівка Микольської частини Маріупольського району, де й розташований заказник.

"Саме тут останнім місяцем спостерігаємо посилене накопичення, та нещодавно вдалось встановити — де саме. З урахуванням поведінки та характеру базування (зокрема стрічкового полігону та використання техніки всіх видів) можна стверджувати, що заповідник "Кам’яні Могили" знищено", — наголосив він.

Заповідник

Джерело: google.com/map

Посадовець додає, що це вже другий заповідник, знищений росіянами на території Маріупольського району. Першим росіяни знищили заказник "Меотида", який було зруйновано через розміщення військових баз окупантів. Це було унікальне місце гніздування птахів в Червоній Книзі. Також було знищено "Чаєчий острів" на Білосарайській Косі.

Нагадаємо, раніше очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомляв, що російські загарбники вивезли із заповідника "Асканія-Нова" чимало тварин, тим самим знищивши його. Науково-дослідної установи вже фактично немає через злочинні дії окупантів на Херсонщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 11:07