Фото: Генштаб ЗСУ

На фронті фіксується загострення на трьох напрямках: у Генштабі розповіли, де активізувалися рашисти

За добу на полі бою уже відбулося 75 бойових зіткнень. Найбільшу активність російські загарбники проявляють на Покровському напрямку. Також ворог нарощує інтенсивність штурмових дій на Лиманському та Краматорському відтинках фронту, а також в районі Торецька. Проте українські воїни тримають оборону та вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву нашої оборони.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

За словами військових, станом на 13:00 тривають бої поблизу Вовчанська на Харківщині. На даний час наші воїни відбили один з чотирьох штурмів ворога.  

На Куп’янському напрямку російські війська за підтримки авіації шість разів намагалися витіснити українських захисників із займаних позицій в районах Степової Новоселівки та Піщаного. По Стельмахівці ворог завдав вогневого ураження дванадцятьма НАРами. Чотири спроби окупантів просунутися вперед ЗСУ відбили, два боєзіткнення ще тривають. Ситуація тут контрольована.

На Лиманському напрямку ворог одинадцять разів атакував підрозділи ЗСУ поблизу населених пунктів Копанки, Греківка, Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі. Сім штурмових дій українські воїни відбили, чотири боєзіткнення ще продовжуються. Макіївка зазнала авіаційного удару чотирма НАРАми.

На Сіверському напрямку окупанти продовжують проявляти активність в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. П’ять атак російських загарбників відбито, два бої ще тривають.

На Краматорському напрямку рашисти теж намагаються вклинитися в оборону ЗСУ. Проте українські військові успішно відбили шість штурмів противника. В районах Часового Яру та Іванівського продовжуються два боєзіткнення.

На напрямку Горлівка — Торецьк також ворог досить активний. Сили оборони стримують штурмові дії противника: чотири атаки відбито, ще два бої продовжуються.

На Покровському напрямку від початку доби російські окупаційні війська 26 разів атакували позиції українських воїнів неподалік Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки. На даний час ЗСУ відбили вже 24 ворожі атаки, ще дві — тривають.

На Времівському напрямку не мали успіху два з чотирьох штурмів окупантів Поблизу Костянтинівки та Урожайного.

На Оріхівському напрямку загарбники двічі атакували позиції українських військових в районі Роботиного та Малої Токмачки. Одну атаку українські воїни відбили, ще один бій триває.

На інших напрямках обстановка без особливих змін.

Атаки росіян

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від підступних артилерійських обстрілів з території Російської Федерації. З напрямків Комсомольскоє та Сухіновка завдано ударів по Павлівці, з Старосєльє окупанти обстріляли Попівку.

Також під постійними атаками ворожої авіації перебуває Харківщина. З боку Бєлгорода терористи завдали три удари шістьма КАБами по населеному пункту Липці, двома КАБами — по Вовчанських Хуторах, ще по одній керованій авіаційній бомбі загарбники скинули на Харків і Тернову.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.06.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — 536 840 (+1180) осіб ліквідовано;
  • танків — 8035 (+4);
  • бойових броньованих машин — 15 431 (+18);
  • артилерійських систем — 14 281 (+35);
  • РСЗВ — 1108;
  • засоби ППО — 863;
  • літаків — 359;
  • гелікоптерів — 326;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 11 413 (+31);
  • крилатих ракет — 2324 (+1);
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 19 362 (+58);
  • спеціальної техніки — 2403 (+6).

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 15:50