Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

На фронті відбулося понад 100 бойових зіткнень: в Генштабі розповіли про гарячі напрямки

Від початку доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. При цьому наші військові продовжують стійко тримати оборону, знищувати наступальний потенціал ворога та завдавати рашистам максимальних втрат. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення. Наразі тривають бої в районі Вовчанська. Російські загарбники завдають авіаційних ударів на півночі Харківщини із застосуванням керованих авіабомб. Ворог завдав уже щонайменше 10 ударів КАБами з напрямків Бєлгорода і Шебекіно РФ.

На Куп’янському напрямку російські війська 15 разів намагалися прорвати наші оборонні рубежі. З них два бойових зіткнення ще тривають.

На Сіверському напрямку кількість штурмових дій росіян з початку доби зросла до 21. В районах Білогорівки та Верхньокам’янського тривають ще 10 боїв.

На Покровському напрямку наразі триває 11 боїв. Загальна кількість зіткнень за сьогодні зросла до 35. Втрати ворога на цьому напрямку складають майже 290 осіб вбитими та пораненими. ЗСУ знищили чотири бойові броньовані машини, чотири артсистеми та шість одиниць автомобільної техніки. Також пошкоджено дві ББМ, одну артсистему та одну одиницю автотранспортної техніки. На цьому напрямку ворог активно застосовує КАБи. 

На Оріхівському напрямку ворог активізувався. Зокрема в районі Малої Токмачки протягом доби рашисти атакували позиції ЗСУ сім разів.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російський диктатор Володимир Путін готує населення своєї країни до тривалої війни. Йдеться про повномасштабну соціальну та економічну мобілізацію населення Росії.

За даними ISW, війська країни-агресорки перекидають свої резерви на Харківський напрямок та намагаються створити "буферну зону". Такі дії рашистів свідчать про підготовку до другого наступу на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2024 20:32