Фото: Генштаб ЗСУ

На одному із напрямків особливо гаряче: Генштаб оновив дані про ситуацію на фронті

З початку доби на лінії фронту кількість бойових зіткнень зросла до 59. Сили оборони України продовжують стримувати наступ рашистів. Найгарячішим залишається Покровський напрямок. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку кількість боїв за сьогодні зросла до 27. Досі тривають 13 зіткнень. Найбільша активність ворога проявляється в районі Новоолександрівки та Сокола. Тут ворог застосовує авіацію.

На Харківському напрямку ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ. Наразі триває бій біля Липців.

На Куп’янському напрямку кількість ворожих атак збільшилась до чотирьох, з них — три в районах Невського та Серебрянського лісництва тривають. Ворог застосовує КАБи та некеровані ракети в районах Сіверська, Куп’янська та Синьківки.

На Сіверському напрямку загальна кількість атак ворога за сьогодні зросла до восьми. Шість боїв тривають в районі Роздолівки.

На Краматорському напрямку також тривають боєзіткнення.

На Времівському напрямку противник за підтримки авіації перейшов до активних дій.

На Оріхівському напрямку було відбито три спроби ворога покращити свої позиції в районах Роботиного та Малої Токмачки. Ворог застосував авіацію.

На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки в районі Кринок.

Росіяни також завдають артилерійських ударів по населених пунктах Чернігівщини та Сумщини, які розташовані поблизу кордону.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російський диктатор Володимир Путін готує населення своєї країни до тривалої війни. Йдеться про повномасштабну соціальну та економічну мобілізацію населення Росії.

За даними ISW, війська країни-агресорки перекидають свої резерви на Харківський напрямок та намагаються створити "буферну зону". Такі дії рашистів свідчать про підготовку до другого наступу на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2024 16:10