Дмитро Сінченко. Джерело: Facebook-сторінка Олени Сінченко

На фронті загинув журналіст і доброволець Дмитро Сінченко

У боях за Україну загинув журналіст із Кропивницького Дмитро Сінченко. Він мав позивний "Перун", був бійцем Української добровольчої армії.

Про це повідомила його колишня дружина Олена Сінченко на своїй сторінці у Facebook.

"Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше, ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму в минулому часі", — зазначила вона.

За її словами, у Дмитра була одна велика любов — Україна. Він мріяв про її світле майбутнє та намагався робити все, щоби прийти до нього якомога швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя.

"Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною. Дімка дуже філософськи й особливо ставився до життя та смерті. Тому я дуже прошу, щоби ваш сум був світлим", — додала Олена Сінченко.

Також вона порадила, як найкраще вшанувати його пам'ять.

"Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть за совістю та за Конституцією. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе та простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де би не був", — підсумувала колишня дружина полеглого воїна.

Журналіст із Кропивницького Дмитро Сінченко мав позивний "Перун", був бійцем Української добровольчої армії. Пішов до її лав після початку повномасштабного вторгнення Росії. Багато писав про будні бійців на фронті. А до того з 2014 року значну частину свого часу присвячував волонтерству.

За даними Інституту масової інформації, Дмитро Сінченко — 73 журналіст, який загинув через російську агресію.

Нагадаємо, що минулого року в Бахмуті на Донеччині загинув журналіст Володимир Мукан. За тиждень до смерті він став молодшим лейтенантом Збройних сил України. Захисник героїчно загинув 29 квітня під час виконання бойового завдання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2024 09:46