Скріншот із відео

На Херсонщині через підрив ГЕС близько 20 тисяч споживачів залишилися без світла

Гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище Каховської ГЕС, знижують потужність виробництва для меншого надходження води в Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення. Через підтоплення відключено близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго".

Зазначається, що ввечері 7 червня через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Імпорт та експорт у ці години був відсутній.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається складною. У вечірні години у зв’язку з обмеженою кількістю енергоблоків в роботі може виникати дефіцит потужності.

"Тож просимо перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на інші періоди доби, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити балансування", — закликали в "Укренерго".

Нагадаємо, рівень води в Каховському водосховищі опускається до критичної відмітки — 12,70 метрів. Після цього не буде водозабору вище станції. 

Додамо, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький вважає, що вода в Херсонській області прибуватиме ще декілька днів. Спад рівня води очікується після 20 червня.

Станом на ранок 8 червня середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 5,61 метра. Під водою 600 квадратних кілометрів області, з них 32% — правобережжя та 68% — лівий берег. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 13:07