Фото: ДСНС

На Херсонщині чоловік підірвався на міні

У вівторок, 8 жовтня, у Херсонській області 58-річний громадянин підірвався на вибухівці. Чоловік отримав важкі поранення, його госпіталізували до медичного закладу.

Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної військової адміністрації.

Відомо, що нещасний випадок трапився у селі Чарівне Бериславського району. Там, 58-річний чоловік наступив на вибухівку невідомого походження. Внаслідок детонації постраждалий отримав мінно-вибухову травму, а також травматичну ампутацію стопи. 

"Чоловіка шпиталізували до лікарні", — зазначили в ОВА.

Медики оцінюють стан постраждалого як середньої тяжкості.

Скільки українців постраждали через російські міни від початку війни

За даними Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, станом на 1 жовтня 2024 року від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну через ворожі міни та вибухонебезпечні предмети постраждала 1 041 особа, з яких діти — 99, дорослі — 942.

Від вибухонебезпечних предметів найбільше постраждали представники таких професій:

  • фермери — 191 особа;
  • безробітні — 163 особи (з них пенсіонери — 73 особи);
  • працівники критичної інфраструктури — 110 осіб;
  • водії — 78 осіб;
  • учні — 86 осіб.

Варто зазначити, що правоохоронні органи України відкривають кримінальні провадження щодо порушення Росією правил та звичаїв ведення війни за фактом кожного підриву серед українського цивільного населення на російських мінах.

Нагадаємо, раніше у Київській області під час робіт тракторист наїхав на вибухонебезпечний пристрій, який здетонував. На щастя, чоловік залишився живий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 18:59