Фото: Херсонська ОВА

На Херсонщині готують евакуацію людей: що відомо

На Херсонщині розробляють план евакуації людей у разі масованого обстрілу. Останніми днями росіяни посилили атаки Херсонської області.

Про це повідомив у Telegram очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Лише за минулу добу по області ворог випустив 177 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків.

"Гинуть українці, цілі родини, діти. Я не можу допустити, щоб постраждали херсонці. Я не хочу допустити повторення тих жахливих подій, коли люди не могли вибратися з-під обстрілів. Визначені безпечні маршрути виїзду автотранспортом з населених пунктів, місця тимчасового проживання людей, забезпечення їх ліками, їжею та усім необхідним. Складаються списки маломобільних осіб, які не можуть самостійно дістатися до місця збору, а також багатодітних сімей, що поживають у безпосередній близькості до лінії зіткнення", — зазначив він.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують зачищати смугу на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Протягом останніх трьох діб українські воїни досягли значних успіхів на цьому напрямку.

Відомо, що 23 квітня партизани з руху "Атеш" провели успішну операцію. Вони підірвали біля Олешок в Херсонській області блок-пост біля військового інфраструктурного об’єкта. Для підриву залучили саморобну вибухівку: в результаті ліквідовано загін "росгвардійців", які вели чергування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2023 19:38