Фото: Верховна Рада

На Херсонщині й Миколаївщині відбудовують мости, зруйновані під час російської окупації (фото)

На деокупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей триває відновлення мостів та доріг. Під час робіт використовують обладнання, придбане за кошти глобальної ініціативи з підтримки України.  

Про це повідомляють на Telegram-каналі Верховної ради. 

Нині триває робота над відбудовою двох мостів через річку Інгулець у Херсонській області на дорогах: О220420 Заповіт — Бобровий Кут та О220411 Біла Криниця Велика Олександрівка.

"Мешканці зазнали багато лиха під час окупації, а масштаби руйнувань цих населених пунктів просто жахають. Відновлення мостів на деокупованих територіях — це повернення до нормального життя: можливість доставляти продукти, доїжджати до найближчих лікарень і просто вільно переміщатися", — кажуть у ВР.

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що в області вже відбудовано шість мостів та забезпечено тимчасовий проїзд ще на шести. 

Наразі ведуться роботи ще на двох мостах. Один залишається в планах. 

Нагадаємо, тим часом у Київській області триває відбудова цілого міста Ірпінь. У вівторок, 28 березня, українці відзначали річницю звільнення Ірпеня від російських загарбників. Як зараз живе місто і чи повернулося туди життя, читайте в нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2023 16:17