Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

На Хмельниччині було гучно: працювали сили ППО по російських "шахедах"

Ввечері у суботу, 23 грудня, російські загарбники атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". Спершу військові оголошували небезпеку для південних областей, однак через деякий час повітряна тривога розширилася частково на центральні та західні регіони.

Атака продовжилася й вночі у неділю — вже тоді по ворожих БпЛА працювала протиповітряна оборона у межах Хмельницької області. Про це повідомив заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Близько опівночі він зазначив, що "шахеди" вже на Хмельниччині. Пізніше він додав, що дрони перебувають по Хмельницькому районі, по них працює ППО. Тюрін закликав мешканців залишатися в укриттях.

"Хмельницький район. Працюють сили ППО. Залишайтеся в укриттях!" — написав посадовець у Facebook.

Сергій Тюрін

Скріншот з Facebook-сторінки Сергія Тюріна

Нагадаємо, раніше експерт з бойової радіоелектроніки та військовослужбовець ЗСУ Сергій Флеш розповідав про те, що російські загарбники начиняють дрони-камікадзе типу "Шахед" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками. Цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 00:43