Фото: zp.tax.gov.ua

На Хмельниччині чоловік зобов’язав ТЦК надати йому відстрочку

У Хмельницькій області чоловік через суд зобов’язав Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надати йому відстрочку від мобілізації.

Про це йдеться у рішенні Хмельницького окружного адміністративного суду.

Згідно із ухвалою суду, мешканець Хмельницької області з позовом до одного з ТЦК та СП. У своїй заяві чоловік вказав, що має право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією на підставі абз. 11 ч. 1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Зокрема, він пояснив, що у його батька є друга група інвалідності та немає інших працездатних осіб, які, згідно з законом, зобов’язані його утримувати. 

Натомість ТЦК попросили суд відмовити чоловікові у задоволенні позову, адже буцімто право військовозобов'язаного на оформлення відстрочки, кореспондує його обов'язок дотримуватись порядку і правил військового обліку.

Проте суд став на сторону чоловіка і визнав дії ТЦК протиправними, а документи про право на відстрочку законними та зобов’язав військкомат розглянути заяву про відстрочку, ухваливши рішення "з урахуванням позиції суду".

На Хмельниччині чоловік через суд зобов’язав ТЦК надати йому відстрочку

Рішення суду щодо відстрочки жителю Хмельниччині

Нагадаємо, 17 липня прес-служба Міністерства економіки України повідомляла, що у застосунку "Дія" запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. Відсьогодні керівники компаній, які є критично важливими для економіки, зможуть скористатися послугою, не виходячи з дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.07.2024 14:20