Фото: rv.tax.gov.ua

У "Дії" запрацювала послуга бронювання: як скористатися

У застосунку "Дія" запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. Відсьогодні керівники компаній, які є критично важливими для економіки, зможуть скористатися послугою, не виходячи з дому.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України.

"У "Дії" запрацювало електронне бронювання. Відтепер керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони можуть забронювати співробітників через портал", — йдеться у повідомленні.

Отримати результат можна протягом доби.

Як це працює послуга електронного бронювання у "Дії"?

Людина може отримати паперове підтвердження бронювання. А також за бажанням подати документи на бронювання у паперовому форматі. Для цього:

  • керівник подає через портал "Дія" заяву про бронювання та засвідчує її електронним підписом;
  • система автоматично перевіряє по реєстрах: чи справді військовозобов’язаний працевлаштований офіційно та, чи є про військовозобов’язаного дані в реєстрі "Оберіг";
  • якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявляється в застосунку "Резерв+".

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі "Дія" й за потреби видрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. 

"Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони та Міністерством економіки за сприяння проєкту "Підтримка цифрової трансформації", що фінансується USAID і UK Dev. Партнер проекту — Фонд Східна Європа", — зазначили в міністерстві.

бронювання в дії

Фото: Мінекономіки

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" навіть після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2024 17:59