Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні найближчим часом запрацює "єБронювання": наразі послугу тестують

У "Дії" найближчим часом стане доступна послуга електронного бронювання від мобілізації. Відтак, для оформлення броні не доведеться відвідувати військкомати. 

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми працюємо разом з нашими партнерами — з Міністерством цифрової трансформації, з Міністерством економіки й Пенсійним фондом України над бронюванням онлайн, над "єБронюванням", — зазначила вона.

Чорногоренко анонсувала, що найближчим часом послуга "Бронювання" буде працювати повноцінно.

"Дуже скоро зможемо запустити повноцінно цю послугу також для наших підприємств, компаній, щоб можна було не витрачати час на черги, а робити те, що мають робити підприємства — зміцнювати наш ВВП", — підкреслила посадовиця.

Також вона додала, що "вже є кілька сотень успішних бронювань", які здійснили  у тестовому режимі.

Варто зазначити, що 27 червня у Мінцифри заявляли, що електронне бронювання у "Дії" почне працювати на початку липня. Там зазначали, що спершу послуга буде доступна тільки для критично важливих підприємств.

Нагадаємо, вже 16 липня в Україні спливає термін, коли всі військовозобов'язані повинні оновити свої облікові дані. Речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Роман Істомін заявив, що після цієї дати на вулицях населених пунктів може суттєво збільшитися кількість військових патрулів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 20:24