Фото: patrioty

У ТЦК анонсували збільшення кількості військових патрулів на вулицях: з чим це пов'язано

Вже 16 липня в Україні спливає термін, коли всі військовозобов'язані повинні оновити свої облікові дані. Після цієї дати на вулицях населених пунктів може суттєво збільшитися кількість військових патрулів.

Таку заяву зробив речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Роман Істомін, пише "Телеграф".

За його словами, у громадян продовжуватимуть перевіряти військово-облікові документи. Офіцер попередив, що громадяни мають бути завжди готовими до перевірок документів. Істомін також нагадав, що перевірка військово-облікових документів стосується, зокрема, компетенції поліції. При цьому він наголосив, що ніхто не скасовував правил військового обліку, які існували до повномасштабної війни.

"Ці 60 днів, протягом яких потрібно було актуалізувати дані, це додатковий час, наданий кожному для того, щоб вони могли поновити свої військово-облікові документи", — йдеться у заяві Істоміна.

Варто зазначити, що 16 липня — останній термін, коли військовозобов'язані можуть оновити свої військово-облікові дані. Після цієї дати їм загрожуватиме штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.

За даними прес-служби Міністерства оборони України, станом на неділю, 14 липня 2024 року, свої військово-облікові дані оновили понад чотири мільйони українців. Залишилося ще декілька днів, коли можна це зробити без подальших санкцій.

Раніше в Міноборони України пояснили, що під час оновлення військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Це потрібно вже тоді, коли військовозобов’язаний отримає повістку.

Нагадаємо, раніше Андрусяк розповідав, що українським законодавством не передбачено застосування автоматичних штрафів для тих військовозобов'язаних, хто не оновить свої облікові дані до 16 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 12:40