Колаж: TrueUA

На Київщині працювала ППО: повітряну тривогу оголошено в північних областях

У п’ятницю, 6 вересня, зранку в Київській області Сили оборони збивали ворожі безпілотники. Їх зафіксували в небі над північними областями України.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація.

"Київська область! У повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях", — ішлося в повідомленні.

Влада закликала перебувати в укриттях до кінця повітряної тривоги та подбати про власну безпеку.

"Дотримуйтеся інформаційної тиші — не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", — укотре наголосили в Київській обласній військовій адміністрації.

Перед тим командування Повітряних сил ЗСУ інформувало про фіксацію ворожого безпілотника, який рухався у бік Білої Церкви з північного сходу.

О 07:40 у Київській області оголосили про відбій повітряної тривоги. Однак небезпека зберігалася для деяких інших північних і східних областей України.

Мапа повітряних тривого 6 вересня

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Як відомо, ввечері 5 вересня стало відомо про запуск російськими окупантами ударних безпілотників для чергової атаки по Україні. Крім того, військові оголошували про ракетну небезпеку. У низці областей оголошували повітряну тривогу. А в Києві сигнали про загрозу ворожих повітряних атак лунали двічі.

Також з’являлася інформація про вибух поблизу Чернігова. Чернігівська міська військова адміністрація заявляла про роботу протиповітряної оборони в регіоні.

Нагадаємо, що цієї ночі падіння уламків "шахеда" поблизу Львова спричинило масштабну пожежу. Загорілися складські приміщення біля села Малехів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 07:56