Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Під Львовом уламки "шахеда" впали на складські приміщення: влада повідомила про пожежу

У ніч на п’ятницю, 6 вересня, падіння уламків "шахеда" поблизу Львова спричинило масштабну пожежу. Загорілися складські приміщення біля села Малехів.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Після падіння уламків шахеда поблизу Львівської громади здійнялася пожежа. Поблизу Малехова горять складські приміщення", — зазначив він на своїх сторінках у соціальних мережах.

За його словами, рятувальники вже на місці та мужньо виконують свою роботу. Інформації щодо постраждалих поки що немає.

"На території нашої громади цього разу все спокійно. Вкотре дякуємо силам протиповітряної оборони", — наголосив Андрій Садовий.

Цієї ночі про загрозу ударних безпілотників також інформував начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Зокрема, він повідомляв про дрони, які курсували над населеними пунктами неподалік від Львова — над Жовквою, Куликовом, Дублянами.

О 03:25 у Львівській області оголосили відбій повітряної тривоги. Щодо пожежі в Малехові інформація уточнюється.

Обстріл Львова 4 вересня: що відомо

Вночі 4 вересня війська країни-агресорки атакували Львів. Військові фіксували ударні безпілотники на території міста кілька разів. На світанку ворог випустив у напрямку регіону ракети. У Львові пролунала серія вибухів — зокрема, їх чули о 05:42 та 05:47.

Внаслідок ворожого обстрілу постраждали 53 місцевих мешканців, серед яких — діти. Надзвичайники врятували 12 людей.

Крім того, у місті пошкоджені будинки, школи та обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. 

Загалом, через російський обстріл у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. До ліквідації наслідків залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, що у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи після нічного обстрілу 4 вересня. Внаслідок ворожої атаки загинули семеро людей, наймолодшій — сім років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 07:19