Фото: Володимир Зеленський\Telegram

Потрощені будинки, школи та медказаклади: Зеленський показав наслідки атаки на Львів (фото)

Президент Володимир Зеленський відреагував на нічний обстріл Львова 4 вересня та закликав партнерів посилити протиповітряну оборону України.

У своєму Telegram-каналі гарант висловив співчуття всім постраждалим через російський терор.

"Російські ракети проти наших міст і людей. Станом на зараз через удар по Львову загинули п’ятеро людей, серед них дитина – дівчинка 14 років. Мої співчуття рідним і близьким загиблих. Понад 30 людей постраждали. Пошкоджені звичайні житлові будинки в місті, школи, медичні заклади", — наголосив Зеленський.

Він також додав, що через російську атаку на Кривий Ріг постраждали п’ятеро людей. Є руйнування будинків та цивільної інфраструктури. На місцях працюють наші служби і роблять усе необхідне для ліквідації наслідків атаки. 

"Кожен наш партнер у світі, який допомагає Україні з ППО, є справжнім захисником життя. І кожен, хто переконує партнерів дати Україні більше далекобійності, щоб відповідати на терор справедливо, працює для недопущення саме таких російських терористичних ударів по українських містах. Терор потрібно зупинити", — додав президент.

Нагадаємо, вночі 4 вересня війська країни-агресорки атакували Львів. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали багато місцевих мешканців, серед яких — діти. Крім того, у місті пошкоджені будинки, школи та спалахнули пожежі. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. Через це деякі поїзди курсують із затримками.

Також цієї ночі гучно було у Рівному та в Луцькому районі. А також о третій годині ночі поблизу Києва працювала протиповітряна оборона по російських безпілотниках. У Сумах теж було чутно вибух.

Крім того, російські загарбники ракетами атакували Кривий Ріг. Постраждали п’ятеро місцевих мешканців. У місті пошкоджений готель. У декількох багатоповерхівках вибиті вікна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 09:46