Фото: "УНІАН"

На Київщині прикордонники затримали підозрілих осіб, які можуть бути агентами РФ

У Київській області прикордонники виявили двох людей, які можуть бути причетними до колабораційної чи підривної діяльності. У їхніх телефонах було знайдено підозрілі листування та проросійські матеріали. 

Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

"Обидві особи їхали до столиці. Під час перевірки у мобільному телефоні громадянки Фінляндії, яка також має паспорт РФ, виявили матеріали проросійського спрямування та номери російських операторів", — йдеться у повідомленні. 

Ще один чоловік, який видався прикордонникам підозрілим, є уродженцем Новосибірська (РФ). Зараз він проживає в Україні та має український паспорт, однак в його телефоні знайшли підозріле листування та номери російських операторів. Наразі двома потенційними ворожими агентами займається Служба безпеки України. 

Нагадаємо, у Харківській області правоохоронці викрили зрадницю, яка сприяла вивезенню українського врожаю до РФ. Нею виявилась місцева підприємиця-колаборантка.Маючи спеціальну техніку і обладнання та залучивши найманих працівників, підозрювана організувала збір українського врожаю, який пізніше окупанти вивозили до Бєлгородської області РФ і там реалізовували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 12:39