Фото: facebook/Лікарняні Клоуни "Червоні Носи"

На Київщині закривають частину шкіл та дитсадків на карантин: в яких районах області найгірша ситуація

У Київській області зростає кількість хворих на грип і гострі вірусні респіраторні захворювання (ГРВІ). За минулий тиждень рівень захворюваність зріс на 39%. Наразі він перевищує епідемічний поріг на +8%. 

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація на офіційній сторінці у Facebook.

Зазначається, що найвищий рівень захворюваності зафіксовано в Бориспільському районі, найнижчий — у Вишгородському. Половину від загальної кількості хворих складають діти. Порівняно з попереднім тижнем, захворюваність серед дітей зросла на 44%. Кількість госпіталізованих зросла у порівнянні з попереднім тижнем на 44,8%, госпіталізовано 302 особи, з них — 183 дитини.

У зв'язку з цим в навчальних закладах Київщини запроваджують карантин. Зокрема, 33 заклади області перейшли на дистанційний формат навчання. З них 18 шкіл у Бориспільському районі, та по сім — у Фастівському і Броварському районах.

Додамо, що за даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні у січні зареєстровано дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон — JN.1, який називають "Дженні". За словами заступника міністра, головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді  тобто швидше вражає ослаблений імунітет, захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. 

Нагадаємо, влада Києва рекомендувала жителям столиці повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження на COVID-19. Водночас нагадали про те, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.01.2024 16:42