На кордоні затримали наркоторгівця, який перевозив у шлунку кокаїн на 3,5 млн грн

На одному з українських митних постів правоохоронці затримали наркокур'єра, який перевозив у шлунку кокаїн з Латинської Америки на 3,5 мільйона гривень. Для прихованого перевезення "товару" через кордон чоловік запаковував його у спеціальні капсули, а потім ковтнув.

Деталі затримання розповіла Служба безпеки України. Наркоторговець працював на представницю криміналітету з Сумщини та її спільника, який виїхав до однієї з країн Латинської Америки.

Зловмисники працювали за заздалегідь пропрацьованою схемою. Вони розробили "маршрут" контрабандного каналу, який пролягав транзитом через декілька європейських країн. Потім наркотики завозили до Одеси для подальшого збуту.

СБУ

Фото: прес-служба СБУ

"За наявними даними, нелегальний бізнес дозволяв його учасникам систематично одержувати мільйонні "прибутки". Спільник представниці криміналітету Сумщини налагодив зв’язки з місцевими наркоторгівцями, в яких купував кокаїн та переправляв його своїм спільникам в Україну. Зокрема, мешканець Одеси отримував контрабандний "товар" та надалі підшукував наркодилерів", — повідомили в СБУ.

Для перевезення наркотиків з-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур’єрів, які отримували свій "відсоток" з кожної партії "товару". Таких "перевізників" підшукували серед осіб, що звільнялись від призову і могли вільно перетинати кордон.

"У результаті оперативних дій співробітники СБУ затримали на митному посту одного з учасників наркоугруповання, який в собі та у власних речах намагався завезти в Україну майже пів кілограма кокаїну. Після цього було затримано ще двох фігурантів — організаторку наркотрафіку та її спільника-одесита, які готувалися його "зустріти", — вказали у СБУ.

кокаїн

Фото: прес-служба СБУ

Всі троє затриманих вже отримали підозру за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб). Їх також помістили під варту. Фігурантам загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань провели масштабну спецоперацію та викрили злочинне угрупування, яке виготовляло та розповсюджувало психотропні речовини по всій Україні. Ділки реалізовували наркотики реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.09.2023 02:25