Фото: ДБР

Працівники ДБР затримали екс-правоохоронця, який продавав наркотики з Еквадору (фото, відео)

Співробітники Державного бюро розслідувань зупинили ввіз в Україну кокаїну з Еквадору. Колишнього правоохоронця затримали на збуті понад трьох кілограмів наркотику.

Як йдеться в повідомленні, працівники ДБР припинили функціонування сталого каналу постачання еквадорського кокаїну до України. Під час збуту 3,3 кілограма кокаїну за 135 тисяч доларів затримано колишнього правоохоронця, який входив до злочинної групи, яка переправляла кокаїн з Латинської Америки через європейські країни до України.

"Продавали наркотик на території різних областей України гуртом від кілограма. За кілограм брали 45 тисяч доларів.
До організованої злочинної групи крім правоохоронця входили службові особи митних органів та громадяни деяких країн ЄС",
 — йдеться в повідомленні.

До війни наркоділки завозили в Україну значні партії наркотику, зазначають правоохоронці, через морський торговельний порт Одеси. Кокаїн ховали у спеціально обладнаній схованці в одному з контейнерів. Однак, через військові дії канал постачання перестав існувати, й наркоділки створили новий шлях постачання наркотиків через сухопутний кордон з Польщею у Львівській області.

"Наразі, проводяться невідкладні слідчі дії, обшуки за місцями можливого зберігання наркотиків, осіб причетних до вчинення злочину, тощо.
Досудове розслідування  у межах ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України триває"
, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Державному бюро розслідувань порахували хабарників, яких викрили у 2023 році. Лише за шість місяців цього року до суду скерували більше обвинувальних актів, аніж за весь 2022 рік. Зловмисники таким чином заробили сумарно понад десять мільйонів гривень. Тоді як шкода державі від таких злочинів сягнула 103 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.07.2023 12:44