Фото: zmina.info

У ДБР порахували потенційні заробітки хабарників, яких викрили у 2023 році

У Державному бюро розслідувань порахували хабарників, яких викрили у 2023 році. Лише за перше півріччя цього року до суду скерували більше обвинувальних актів, аніж за весь 2022 рік.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

"Доведена сума одержаної фігурантами неправомірної вигоди у кримінальних провадженнях перевищує десять мільйонів гривень. Через корупційні дії  державі завдано збитків на суму 103 мільйони гривень. Завдяки роботі ДБР частина цих коштів вже відшкодована бюджету", — йдеться у повідомленні.

Інфографіка: ДБР

Інфографіка: Державне бюро розслідувань

Водночас суди арештували майно фігурантів вартістю понад 30 мільйонів гривень. Правоохоронці кажуть, що цього року вже проводять розслідування у 2 954 кримінальних провадженнях, пов’язаних з корупцією. До суду вже скеровано 212 обвинувальних актів, а це на 29 актів більше, ніж за весь 2022 рік.

У ДБР наголошують, що під час повномасштабної війни запит суспільства на ефективну боротьбу з корупцією відчутно зріс.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо, що на хабарі погорів керівник Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби. Він організував схему поборів і вимагав з комерсантів гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу. Посадовець розумів, що з початком повномасштабного вторгнення значення для держави експорту сільгосп продукції до ЄС для суттєво виросло. І вирішив на цьому "заробити".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2023 09:55