Фото: ДБР

Обдурили державу на 76 млн грн: у ДБР порахували злочини податківців, які розслідують з початку року

Правоохоронці розслідують кримінальні провадження, які стосуються сфери оподаткування. Кажуть, що від початку року займаються 103 справами, а 32 фігуранти злочинів вже отримали повідомлення про підозру. 

Про це розповіли у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"ДБР викрило, що через протиправні дії податківців державі завдано збитків на 76,5 мільйонів гривень. Завдяки роботі ДБР на сьогодні вже відшкодовано 36 мільйонів гривень, суди наклали арешт на майно вартістю 6,3 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

У ДБР наголошують, що чиновники вчиняють подібні порушення насамперед заради власного збагачення.

"Фігуранти інколи не гребують навіть сумами всього у кілька тисяч гривень. Але найбільші суми неправомірної вигоди, отриманої нечесними посадовцями, сягають мільйонів гривень", — додають у прес-службі ДБР.

робота ДБР

Інфографіка: ДБР

Нагадаємо, раніше у Державному бюро розслідувань порахували хабарників, яких викрили у 2023 році. Лише за шість місяців цього року до суду скерували більше обвинувальних актів, аніж за весь 2022 рік. Зловмисники таким чином заробили сумарно понад десять мільйонів гривень. Тоді як шкода державі від таких злочинів сягнула 103 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.07.2023 10:56