Фото: Pixabay

На Львівщині 37-річна жінка померла від отруєння грибами: подробиці

У Львівській області внаслідок отруєння грибами померла 37-річна мешканка Червоноградщини. Лікарі боролися за життя жінки сім діб.

Про це повідомив Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Зазначається, що сама жінка під час звернення по меддопомогу розповіла, що гриби збирали у лісосмузі Червоноградського району. Вживала, з її слів, смажені парасольки, однак медики припускають, що це могла бути бліда поганка. Симптоми отруєння з’явилися на другий день після споживання грибів. Зокрема, у жінки спостерігалася нудота, блювота, біль в животі, діарея та загальна слабість. Тоді жінку госпіталізували.

"На третю добу перебування у стаціонарі за рішенням консиліуму лікарів пацієнтку перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Львівської обласної клінічної лікарні з діагнозом "отруєння грибами", — розповіла Ірина Куліш, завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

На сьому добу перебування в стаціонарі пацієнтка померла. Зауважується, що це вже четвертий смертельний випадок після споживання грибів на Львівщині цього року.

Нагадаємо, перший смертельний випадок отруєння грибами на Львівщині цього року зафіксували 14 вересня. Тоді їстівними грибами отруїлися подружжя пенсіонерів. Жінка померла на сьомий день перебування в лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.11.2023 20:39