Фото: поліція Львівщини

На Львівщині мисливець застрелив родича під час полювання

На Львівщині під час полювання мисливець випадково застрелив свого родича. За фактом вбивства через необережність поліцейські відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє поліція Львівщини.

За словами правоохоронців, подія сталась 23 вересня близько 23:30 в одному з лісових масивів на території Стрийського району.

"Під час полювання 63-річний мешканець міста Сколе, здійснив постріл з мисливського карабіна "Сайга", влучивши у свого племінника — жителя Львова віком 38 років. За словами мисливця, він з родичем полював на дичину та в темноті переплутав його зі звіром. Куля влучила чоловіку у шию, спричинивши тілесні ушкодження, від яких він помер на місці події", — йдеться у повідомленні.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження через вбивство з необережності. Максимальне покарання — позбавлення волі на строк до п’яти років.

"Мисливець затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Також правоохоронці вилучили та скерували на експертне дослідження зброю, з якої був здійснений смертельний постріл", — повідомляють у поліції.

Нагадаємо, на Прикарпатті чоловік вбив свого товариша через релігійний конфлікт. Загиблий був прихильником Української православної церкви Московського патріархату. Як йдеться у матеріалах справи, у березні 2022 року обвинувачений пенсіонер вживав алкоголь в гостях у свого 67-річного знайомого. Між чоловіками виник конфлікт, адже господар помешкання почав виправдовувати дії Московського патріархату в Україні. За якусь мить чоловіки побилися. 67-річний господар помер на місці від отриманих травм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.09.2023 12:11