Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

На Прикарпатті під час застілля вбили прихильника "московської церкви"

На Прикарпатті чоловік вбив свого товариша через релігійний конфлікт. Загиблий був прихильником Української православної церкви Московського патріархату

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду.

Як йдеться у матеріалах справи, у березні 2022 року обвинувачений пенсіонер вживав алкоголь в гостях у свого 67-річного знайомого. Між чоловіками виник конфлікт, адже господар помешкання почав виправдовувати дії Московського патріархату в Україні. За якусь мить чоловіки побилися. 67-річний господар помер на місці від отриманих травм.

"У загиблого виявлено тілесні ушкодження: поєднана травма голови та шиї: закрита черепно-лицева травма із крововиливом в м'які мозкові оболонки лівої лобної долі із забійно-рваною раною обличчя справа та розміщенням поверхневої скроневої ортелерії та її гілок, яка супроводжувалась масивною зовнішньою кровотечою, ушкодженнями м'яких тканин обличчя, перелом під'язикової кістки справа із крововиливами в м'які тканини шиї справа; закритий перелом десятого ребра зліва, синці в ділянці грудної клітки зліва, правого плечового суглобу, синець та садна в ділянці правого передпліччя із переходом на правий променево-зап'ястний суглоб  та праву кисть, садно в ділянці третього пальця правої кисті, внутрішньо шкірні крововиливи із саднами в ділянках лівого передпліччя, лівого променево-зап`ястного суглобу та лівої кисті", — йдеться у повідомленні.

Обвинувачений вину не визнав, заявляв, що загиблий першим на нього накинувся. Водночас, на думку суду, його винуватість підтверджується показаннями свідків, висновками експертиз, письмовими та речовими доказами, дослідженими у судовому засіданні. Суд встановив, що фігурант завдав більше десяти ударів підручними предметами в ділянку голови та шиї потерпілого, спричинивши йому смерть.

У результаті, суд визнав чоловіка винним та присудив йому дев'ять років в'язниці.

Нагадаємо, що клірику Української православної церкви Московського патріархату на Житомирщині, який роздавав вірянам кремлівські "агітки", оголосили підозру. Служба безпеки спільно з Національною поліцією зібрала доказову базу щодо настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП.

У відомстві зазначили, що клірик масово поширював прокремлівські листівки і брошури серед священників та прихожан громади Житомирщини. Зміст деяких листівок популяризував кремлівський "погляд" на історію Української державності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 02:44