Фото: соцмережі

Скільки заяв до поліції Львівщини передали через неявку ухилянтів до військкомату: заява ТЦК

У Львівській області до поліції скерували понад дві тисячі заяв на військовозобов'язаних, які не явились до територіального центру комплектування після вручення повістки. З початку року в області правоохоронці доставили до ТЦК та СП 1246 осіб.

Про це повідомляє Tvoemisto.tv, посилаючись на дані ТЦК.

У виданні зазначають, що від початку 2024 року ТЦК та СП Львівської області скерували в поліцію звернення щодо доставлення 2 146 осіб, які вчинили адміністративні правопорушення за ст. 210 КУпАП, тобто не з'явилися до ТЦК після отримання повістки.

"Решта військовозобов’язаних не були доставлені у зв’язку з тим, що багато поданих у розшук не проживають за місцем реєстрації, виїхали за межі Львівської області, працюють в інших областях України тощо", — йдеться у повідомленні. 

Раніше повідомлялось, що на Буковині за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки подано в розшук понад п'ять тисяч військовозобов'язаних. Як розповіла начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук, у розшук оголошені ті військовозобов’язані, які були оповіщені представниками військкоматів, роботодавцями чи іншими уповноваженими особами.

Нагадаємо, що уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розкритикував дії співробітників ТЦК. Він запевнив, що вони не мають права затримувати громадян України на вулицях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 04.04.2024 10:15