Фото ілюстративне зі соцмереж

На Львівщині посадовець кінологічного центру за кругленьку суму обіцяв допомогти чоловіку втекти у Європу

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Держприкордонслужбою викрили посадовця Кінологічного навчального центру. Йому інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, на початку липня цього року підозрюваний запропонував мешканцю Львівської області за 21 тисячу євро перевести його через державний кордон.

"Велику суму посадовець пояснив терміновістю та складністю завдання. Він також пообіцяв посприяти у виїзді до Європи його знайомим", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, клієнт підозрюваного мав самостійно доїхати до міста Чоп у Закарпатській області, звідки поки не встановлені провідники мали переправити його в пішому порядку поза межами прикордонних пунктів пропуску. Водночас посадовець порадив чоловікові взяти з собою придатні для походів одяг та взуття.

Передачу грошей за свою "послугу" фігурант призначив 11 серпня поблизу автовокзалу у Львові. Забрати кошти попросив свого знайомого, який не був обізнаний зі злочинною схемою. Після отримання коштів від посередника посадовця затримали правоохоронці. 

Наразі слідчі повідомили фігуранту про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). За цей злочин посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Розслідування триває, правоохоронці встановлюють коло осіб, які причетні до незаконної схеми.

Нагадаємо, раніше прес-служба ДБР повідомляла, що співробітники Бюро затримали та повідомили про підозру заступнику командира військової частини з Одеської області. Він брав участь в організації ухилення окремих військовослужбовців від служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.08.2024 10:39