Викриття посадовця військової частини. Джерело: ДБР

Заступник командира військової частини організував підлеглим дистанційну службу: його затримало ДБР (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали та повідомили про підозру заступнику командира військової частини з Одеської області. Він брав участь в організації ухилення окремих військовослужбовців від служби.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там зазначили, що фігурант разом зі спільниками, особи яких ще встановлює слідство, організували схему, за якою деякі військовослужбовці частини перебували вдома, а за документами — перебували на службі й отримували за це відповідне грошове забезпечення.

"Свої зарплатні банківські картки ці військові віддавали організаторам схеми, які замість них отримували всі виплати. За попередніми даними, за час дії схеми ділки встигли оформити понад 20 осіб і отримати від них до 20 мільйонів гривень", — пояснили в ДБР.

Зрештою, 2 серпня ДБР спільно з Нацполіцією затримали заступника командира військової частини та деяких військовослужбовців. Під час обшуків в них виявили та вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси, наркотичні засоби та понад 118 тисяч доларів.

"Заступнику командира військової частини повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень і в пособництві в ухиленні від несення військової служби. Йому обрано запобіжний захід — тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 20 мільйонів гривень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років", — зазначили правоохоронці.

Слідство триває, воно встановлює інших осіб, причетних до організації схеми. Вживаються заходи для арешту майна фігурантів для відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, 3 серпня стало відомо, що працівники ДБР знову затримали колишнього керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Луцюка, який напередодні вийшов зі СІЗО під заставу в 450 тисяч гривень, і оголосили йому нову підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.08.2024 17:11