Фото: Надвірнянська РДА/ Facebook

ДБР знову затримало екс-керівника Рівненського ТЦК та повідомило йому четверту підозру

Працівники Державного бюро розслідувань знову затримали колишнього керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Луцюка, який лише вчора вийшов із СІЗО під заставу у 450 тисяч гривень, та оголосили йому нову підозру.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як розповіли правоохоронці, цього разу екс-військком підозрюється у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України. Зокрема, йдеться про умисне сприяння громадянам в ухиленні від мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану. Це вже четверта підозра, яка оголошена екс-військкому.

"Правоохоронці вже затримали колишнього начальника ТЦК, слідчі проситимуть для нього запобіжний захід — тримання під вартою без альтернативи внесення застави", — йдеться у повідомленні.

ДБР затримало колишнього керівника Рівненського ТЦК та повідомило йому про нову підозру

Фото: ДБР

У чому ще підозрюють Сергія Луцука

Як зазначили у ДБР, у липні 2023 року йому було повідомлено про підозру у справі щодо побиття солдата. Він підозрювався в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України). 

Згодом, у жовтні 2023 року, працівники ДБР повідомили йому ще одну підозру в незаконному збагаченні. Під час розслідування побиття солдата, ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 мільйона гривень. 

Вже у липні 2023 року він був відсторонений від службових обов’язків та перебував під вартою без можливості внесення застави. Наразі військкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Ексначальника Рівненського ТЦК знову затримали

Фото: ДБР

Нагадаємо, 2 серпня апеляційний суд постановив випустили із СІЗО під заставу колишнього керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування Сергія Луцюка. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.08.2024 20:34