Фото: Офіс генпрокурора

Суд арештував керівника Рівненського ТЦК, який побив військовослужбовця

У п'ятницю, 28 липня, суд арештував головного військкома Рівненської області Сергія Луцюка. Його підозрюють у побитті солдата Збройних сил України.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

"За клопотанням прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону суд обрав керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжний захід", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військкому присудили тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Що відомо про побиття військового

Працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовців Рівненських обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які побили підлеглого та знущалися з нього. У одного з них виявили наркотики.

Правоохоронці встановили, що знущався з військовослужбовця керівник Рівненського обласного ТЦК, а керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Під час побиття військові навіть залучили биту, крім цього, вони змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення.

Військкоми отримали підозри від ДБР. Керівник Рівненського районного ТЦК та СП — у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України), а керівник обласного ТЦК та СП — у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Нагадаємо, 25 липня столичний суд відправив під варту колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 150 мільйонів гривень. Він підозрюється у незаконному збагаченні на 188 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 16:15