Фото: прес-служба ДБР

ДБР затримало двох військкомів Рівненщини, які побили підлеглого: у одного з них знайшли наркотики (відео)

Працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовців Рівненських обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які побили підлеглого та знущалися з нього. У одного з них виявили наркотики.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Як посадовці знущалися з підлеглого

ДБР вказує, що полковник та підполковник дізналися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Аби він цього не зробив, військові вирішили побити чоловіка. Знущався з військовослужбовця керівник Рівненського обласного ТЦК, а керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Під час побиття військові навіть залучили биту, крім цього, вони змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення.

Обшуки у військкомів

Працівники Бюро провели шість обшуків у працівників ТЦК — за місцем роботи, проживання та у транспортних засобах керівників центрів комплектування. Під час цих заходів було виявлено мобільні телефони, один із яких належить потерпілому, а також биту, якою били чоловіка.

Цікаво, що у керівника Рівненського районного ТЦК та СП було вилучено вісім пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, а також знаряддя для вживання наркотичних речовин.

Підозри працівникам ТЦК

Військкоми вже отримали підозри від ДБР. Керівник Рівненського районного ТЦК та СП — у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України), а керівник обласного ТЦК та СП — у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Першому загрожує десять років в'язниці із з конфіскацією майна, а другий може загриміти за ґрати на 12 років.

Нагадаємо, 25 липня столичний суд відправив під варту колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 150 мільйонів гривень. Він підозрюється у незаконному збагаченні на 188 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 13:51