Фото: ДБР

ДБР затримало жінку, яка намагалася "відкупити" чотирьох дезертирів

Працівники Державного бюро розслідувань затримали жінку, яка намагалася дати хабар слідчому Територіального управління Бюро у Хмельницькому за закриття кримінальних проваджень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, наприкінці червня цього року підозрювана зв’язалася зі слідчим ДБР, який дислокується у Рівному, та попросила про зустріч.

Жінка запевнила слідчого, що представляє інтереси чотирьох осіб, які фігурують у різних кримінальних провадженнях щодо дезертирства.

"Вона хотіла надати слідчому медичні документи, які підтверджують, що її "клієнти" перебувають на лікуванні та не порушували статут. Проте, замість цього під час зустрічі жінка запропонувала гроші. За 12 тисяч доларів посадовець мав закрити справи та, відповідно, не притягувати чоловіків до відповідальності", — наголосили в ДБР.

Зазначається, що про таку пропозицію слідчий одразу повідомив своєму керівництву. У вівторок, 30 липня, підозрювану було затримано "на гарячому" під час спроби надання першої частини суми в розмірі восьми тисяч доларів. Згідно з даними слідства, громадянка зі спільниками намагалися налагодити цілий бізнес, який би допомагав чоловікам ухилитися від служби у тому числі шляхом підроблення медичних документів. 

Наразі триває досудове розслідування. Працівники Бюро перевіряють інформацію щодо можливих інших спроб прокрутити подібні оборудки. Водночас слідчі повідомили фігурантці про підозру за фактом пропозиції та наданні службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення та невчинення службовою особою в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

За цей злочин підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру двом місцевим мешканцям Донеччини. Їм інкримінують видачу документів чоловікам про непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.08.2024 15:02