Фото: ДБР

Марив про багатство у листах-бажаннях: ДБР затримало посадовця міграційної служби, який хотів нажитися на ухилянтах

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції та Держприкордонслужбою викрили посадовця одного з відділів головного управління Державної міграційної служби в Одеській області. Йому інкримінують організацію переправлення військовозобовʼязаних чоловіків до Молдови.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, у липні цього року виконувач обов'язків начальника відділу ДМС почав переговори з прикордонником аби той допоміг йому переправляти військовозобовʼязаних за кордон.

За даними слідства, прикордонник повинен був допомагати клієнтам оминути пункт пропуску. Втім, чоловік оперативно доповів про протиправну пропозицію керівництву та повідомив правоохоронців. Підозрюваний шукав через соцмережі охочих незаконно виїхати з України та просив у них за свою послугу 10 тисяч доларів з кожного. Фігурант домовився з трьома клієнтами та взяв у них 30 тисяч доларів. Дев'ять тисяч доларів він приніс прикордоннику.

"В очікуванні легкої наживи фігурант склав лист-бажання, в якому жадав собі багатства та очікував, що гроші прийдуть в його життя", — зазначили в ДБР.

Водночас трьох військовозобов’язаних клієнтів підозрюваного передали прикордонникам для подальшого оформлення адмінпротоколів. У ході обшуків у посадовця виявлено понад 20 тисяч доларів. Посадовцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років. 

Наразі слідчі розв'язують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден Військово-морських сил України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег. За даними слідства, для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.07.2024 15:47