Фото: ДБР

Оформлювали фіктивні довідки: на Донеччині ДБР затримало пару, яка наживались на ухилянтах

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом місцевим мешканцям Донеччини. Їм інкримінують видачу документів чоловікам про непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, чоловік та його пособниця протягом 2023-2024 років виготовляли документи охочим уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

За даними слідства, їхніми послугами скористалося близько 15 осіб, ще понад 20 чекали на їх оформлення. Водночас ділки брали повну передплату, після чого поштою відправляли документи.

"Пакет коштував сім тисяч доларів. До нього входили довідка військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з відмітками про непридатність до військової служби із виключенням із військового обліку, що давало можливість виїзду за межі України", — наголосили в ДБР.

Оформлювали довідки про непридатність

Фото: ДБР

Зазначається, що підозрювані чітко інструктували своїх "клієнтів" про правила перетину державного кордону та як показувати документи для виїзду з країни. Відповідні довідки містили реквізити одного з територіальних центрів комплектування Донецької області. Наразі слідство встановлює, хто саме готував ці документи. Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили готівку на суму понад мільйон гривень у різній валюті, мобільні телефони та авто.

Оформлювали довідки про непридатність

Фото: ДБР

Слідчі повідомили чоловіку та жінці про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України). За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дев'яти років. Обом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР викрили посадовця одного з відділів головного управління Державної міграційної служби в Одеській області. Йому інкримінують організацію переправлення військовозобовʼязаних чоловіків до Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.07.2024 11:02