Фото: прес-служба ДБР

На Львівщині судитимуть дев'ятьох зловмисників, які незаконно зрубали дуби на майже 4 млн грн

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо дев'яти членів злочинної групи, які наприкінці минулого року незаконно зрубали дуби у Соснівському лісництві, що на Львівщині, на майже 4 млн грн. Організувати незаконні рубки лісничому запропонував його знайомий — колишній член громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Про це повідомили у прес-службі ДБР. Обвинувальний акт направлено до суду.

За даними слідства, чоловік познайомив лісничого з підприємцем, який займався закупівлею і перепродажем деревини. До злочинної групи також були залучені п’ять працівників лісництва та водій.

"Незаконно зрубану деревину вони продавали за готівку, а отримані кошти ділити між усіма учасниками групи. Загалом на території Соснівського лісництва впродовж листопада-грудня 2022 року було незаконно зрубано понад 200 дубів. Завдані збитки склали майже 4 млн грн. Членів злочинної групи обвинувачують у незаконній порубці та збуті дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинених організованою групою(ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України). Крім того, працівники лісового господарства обвинувачуються ще й у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України)", — зазначили правоохоронці.

Вказується, що для відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно обвинувачених вартістю 5,6 млн грн: будинок, квартиру, чотири автомобілі та три земельні ділянки.

Нагадаємо, двоє лісників на Закарпатті незаконно зрубали дерев на мільйони гривень. За це працівники ДБР вручили їм підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.04.2023 04:03